• Blejoi 41, Ploiesti
  • 0724 501 684 | alpha.act@gmail.com | office@alphaact.ro

Cum intretin ca proprietar bunul inchiriat?

Majoritatea proprietarilor care inchiriaza si ajung sa colaboreze cu agentia imobiliara,dupa inchirierea pe care au facuto singuri, au frica de chiriasi nepotriviti . Daca la prima inchiriere nu au apelat la agentie pentru a evita plata comisionului, la a doua(doar daca au avut experiente neplacute) cu siguranta vor fi mai atenti.

Exemplu:

Persoana din Bucuresti care a primit mostenire un imobil in Ploiesti si a inchiriat printr-o cunostinta( fapt care se practica frecvent) . Totul frumos, pana la predarea la final a bunului inchiriat. Daca chiria se face prin depunere in banca, foarte usor se face dovada platii. Dar restul detaliilor ?  Plata intretinerii, a utilitatilor, intretinerea proprietatii,etc. Aceste lucruri au fost omise si la final dezamagirea a fost atat de mare incat a vandut proprietatea pentru a “ nu-mi mai bate capul cu ea”

Inafara de asistenta pe care o oferim la inchiriere, agentia are in vedere multe aspecte care  sunt nestiute sau omise .

1.Potentialului chirias declara in contract actualul loc de munca pentru a demonstra faptul ca este capabil de plata chiriei pe termenul stabilit in contract. Unii vor spune ca da, dar daca maine il da afara…? Adevarat, dar faptul ca ai notat in contract si a semnat pentru declaratia data , oamenii se responsabilizeaza. Si cine ar tine in chirie un om fara loc de munca sau un venit constant ?

2. Se trece in anexa contractului numele si datele din buletin, doar al celor ce locuiesc in chirie impreuna cu cel ce inchiriaza. De multe ori cel ce inchiriaza nu este singur. Insa nici 3 sau 4 persoane nu ne-ar conveni sa stea si sa nu stim, sau la adresa proprietatii pe care o inchiriati sa apara mereu persoane noi.   

3.Verificarea periodica stabilita din timp, eventual in contract . Puteti merge la 2 luni sau 3 luni  faceti o vizita anuntata la proprietatea care o inchiriati. Asta v-ar salva de multa investitie dupa finalizarea contractului.

4. Contractul pe termen lung. Majoritatea celor ce doresc o inchiriere pe termen lung sunt mai responsabili . Nimeni nu vrea sa schimbe locul din 3 in 3 luni mai ales daca au si mobila cu ei.

5.La data incasarii chiriei cereti o copie a platilor facute in luna respectiva. Majoritatea uita ca nu doar chiria este importanta. Utilitatile, intretinerea sau alte cheltuieli, de multe ori au valoare mai mare decat o chirie lunara, daca nu sunt platite la timp. Degeaba incasati o chirie daca aveti restante la intretinere.

6. .. Respectul reciproc si bunacredinta. Sunt poate cele mai importante lucruri ce pot sa ofere continuitate intre doua parti care sunt implicate in acelasi contract. Fara ele putem semna cele mai complicate contracte insa nu ajungem la nici un  rezultat.

Nu sunt ziarist sa pot expune “artistic” cazurile pe care le-am intalnit de-a lungul timpului, insa celor ce le-am facut recomandarile au fost incantati. De aceea m-am gandit sa ofer servicii de administrare a proprietatilor inchiriate, doar celor care doresc asta, pentru ca: nu au timp, nu vor, nu sunt informati, etc.

…SI EXISTA O DEVIZA ; “ DACA TI SE PARE SCUMP UN PROFESIONIST SIGUR NU –TI DAI SEAMA CE DAUNE POATE ADUCE UN INCOMPETENT

 

 

18.09.2019

Cele mai noi articole